Behandling av fiskeregler 2024

Fiskereglene for 2024 behandles på styremøte 6. desember. Innspill kan sendes til post@reisaelva.no 
 

Reisa Elvelag avholder styremøte 6. desember. Det er besluttet å slå sammen to styremøter, møte som normalt oppsummerer sesongen og møte hvor fiskereglene bestemmes. Dette er gjort for å spare penger i en tid elvelaget har frafall i inntekter på grunn av stengt laksefiske. Saksliste er under utarbeidelse og vil publiseres så snart den er klar. 

For at elvelagets medlemmer skal få tilstrekkelig med tid ønsker styret å opplyse om at fiskereglene for 2024 vil behandles på møte nå i desember og ikke i januar som tidligere. Fristen for å vedta fiskeregler er 1. februar iht. elvelaget vedteker. Dersom du har innspill til fiskereglene kan disse sendes til post@reisaelva.no med frist 5. desember. 

Minner om at fiske etter laks og sjørøye også vil være stengt i 2024. Det er derfor kun snakk om fiskeregler gjeldende for sjøørretfiske. Elvelaget kan regulere sjøørretfiske innenfor følgende bestemmelser satt av Miljødirektoratet:

Periode: 12.08-14.09
Sone: Fiske kun tillatt nedstrøms brua ved Potkastilla (til og med sone 3)
Redskap: Flue fisket med flytesnøre eller flytende dupp. Flua skal være bundet på enkelt- eller dobbeltkrok med maksimal krokstørrelse 8. 

I 2023 valgte elvelaget å stramme inn fisket ytterligere da sone 3 ble stengt for sjøørretfiske. I tillegg ble det gjort mindre endringer på tillatt utstyr. Fiskereglene slik de var for sesongen 2023 er vedlagt. 

Det betyr at elvelaget har begrenset med muligheter for sjøørretfiske i 2024. Blant annet er fisking med sluk eller mark forbudt og ikke noe elvelaget kan innføre. I tillegg vil vi ikke kunne innføre sjøørretfiske i eksempelvis sone 4, da dette blir utenfor gitte rammer fra Miljødirektoratet. 
 

  application/pdfFiskeregler sjøørret 2023.pdf

Tips en venn
Tips en venn
eller del på..


Here, fishy fishy fishy...