Hilde Sollid

Hilde SollidHilde Sollid (1970) er oppvokst i Sørkjosen i Nordreisa. Siden 1989 har hun studert ved Universitetet i Trondheim (nå NTNU) og ved Universitetet i Tromsø (UiTø). I 1996 tok hun cand.philol.graden ved UiTø, og hun skrev hovedoppgaven Koffer dem sir det? Spørresetninger med finitt verbal på tredjeplass i nordreisadialekten.
I perioden september 1999 - september 2003 har Hilde Sollid vært stipendiat ved UiTø, og hun har skrevet doktoravhandlinga Dialektsyntaks i Nordreisa: Språkdannelse og stabilisering i møtet mellom kvensk og norsk. Disputasen fant sted ved Universitetet i Tromsø 6.-7. oktober 2003. Dette er den første doktorgraden som er skrevet om de nordnorske språkkontaktdialektene.
Hilde Sollid har i sin periode som stipendiat holdt en rekke foredrag om dialekten i Nordreisa, blant anna i Nordreisa, Tromsø, Oslo, Uppsala, Stockholm, Joensuu og Berlin. Hun har også publisert en rekke artikler med utgangspunkt i arbeidet med avhandlinga. Du kan kontakte Hilde på e-post: hilde.sollid@hum.uit.no
  application/octet-streamKvenske spor i nordnorsk dialekt
application/octet-streamSpråkdannelse i møtet mellom kvensk og norsk i Nordreisa
application/octet-streamLes artikkelen her

Tips en venn
Tips en venn
eller del på..


Here, fishy fishy fishy...