VIKTIG INFO! Laksefiske avsluttes ved midnatt søndag 1. august!

Reisa Elvelag har på bakgrunn av det dårlige resultatet fra midtsesongevalueringen vært i dialog med Miljødirektoratet vedrørende iverksettelse av tiltak iht. veileder. 

Laksefiske vil dermes avsluttes ved midnatt søndag 1. august. Det vil si at siste fiskedøgn etter laks vil bli søndag 1. august. Dette gjelder også for sjørøye som opprinnelig har fisketid til 10. august. Sjøørretfiske vil starte opp 18. august. 

Bakgrunnen for denne avgjørelsen baserer seg på årets dårlige fangst av laks, lite laks på drivtellingen som ble gjennomført ifm. midtsesongevalueringen og de siste års dårlige trend. Reisaelva har ikke oppnådd gytebestandsmålet de siste årene, og ligger ikke an til dette i 2021 iht. årets midtsesongevaluering. Dette betyr at det er tvingende nødvendig å gjennomføre strenge tiltak for å begrense beskatningen av laks. Styret har i samråd med Miljødirektoratet vurdert at det beste er å avslutte laksefiske tidligere. En slik beslutning er ingen gladsak, da det naturligvis vil få negative konsekvenser for elvelagets økonomi samt påvirke grunneiere som selger fiskekort. Likevel er bestanden av villaks i Reisaelva på et så dårlig nivå at det tvinges frem slike beslutninger. Håper alle med hjerte for Reisaelva og villaksen har forståelse for dette og respekterer gjeldende regler.  

Når det gjelder spørsmål omkring refundering av kort står det følgende iht fiskereglene §4. 
"Ved stengning av elva som følge av dårlig oppgang av laks og/eller for høy vanntemperatur vil fiskekort ikke bli refundert". 

Det vil fortsatt bli sjøørretfiske denne sesongen. Mer informasjon om dette vil bli publisert i morgen. 


Tips en venn
Tips en venn
eller del på..


Here, fishy fishy fishy...